Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Vuurwerkangst Katten

Trainings Geluiden CD's voor honden en katten

kwaliteits geluiden cd vuurwerkgeluidenProfessionele geluiden en gebruikte apparatuur, geremixed, stereo-movie kwaliteit

kwaliteits geluiden cd vuurwerkgeluidenNederlandse gebruiksaanwijzingangst katten vuurwerk
kwaliteits geluiden cd vuurwerkgeluidenUit voorraad leverbaar
kwaliteits geluiden cd vuurwerkgeluidenKortingen op meerdere aankopen
kwaliteits geluiden cd vuurwerkgeluidenGeschikt voor de PC en audioapparatuur

Angstkenmerken bij de kat.

-Een lage lichaamshouding
-Oren plat naar achteren
-De haren van de vacht staan overeind
-Blazen/grommen
-Gericht op de bron die bedreigend is
-Dekking zoekend (langs de muur lopen, of onder het bed gaan zitten)
-Grote ogen

-Oefen met onze cd tegen vuurwerkangst. Gebruik onze cd met geluiden van onweer en vuurwerk. Hiermee kunt u oefenen met uw kat/poes. Begin met een heel laag volume en voer dit steeds verder op. Dit opvoeren dient alleen te gebeuren op momenten dat uw kat geen onrust vertoont. Het is verstandig dit het hele jaar door te oefenen en niet pas een paar dagen voor de jaarwisseling ermee te beginnen.
-Uw huisdier kan naast het bang zijn voor de onweer- en vuurwerkgeluiden ook bang zijn voor de kruit -of zwavellucht. Rook betekent namelijk in de dierenwereld dat je moet wegvluchten. Dit is instinctief en moeilijk te veranderen. In de vrije natuur leidt dit trouwens niet altijd tot het redden van het leven, omdat er stress en paniek bij komt kijken. Een mens kan nog weloverwogen kiezen waar het heen rent, en heeft geleerd dat rook niet altijd "wegvluchten" betekent. Een huisdier moet vertrouwen op zijn instinct, maar kan leren dat rook, niet tot stressgedrag hoeft te leiden. In huis kun je een kat laten wennen aan een kruit -en zwavelluchtjes, door ergens buiten, ALLEEN, dus zonder je huisdier, je kleding en handen naar vuurwerk, rook, kruit en zwavel te laten ruiken. Neem wat vuurwerk van het vorig jaar mee (zoals bijvoorbeeld kanonslagen) en breek het open. Laat het dus ergens buiten op de grond ontbranden en zorg ervoor (Denk aan je veiligheid) dat je kleding en handen dicht bij de rook zijn. Wapper je kleding door de rook en wrijf je handen door de rook. Pak, nadat het vuurwerk is ontbrand het spul weer op en neemt het in een zakje (Brandgevaar!!!) mee naar huis. Laat bij het binnen komen, je huisdier links liggen en kijk het niet aan. Ga gewoon op de bank zitten, leg het geopenden zakje naast je neer en zorg ervoor dat uw kat ook daadwerkelijk de kans krijgt aan je te snuffelen en aan het zakje. Forceer niet en laat het dier dit vooral zelf doen. Niet aaien, helemaal niets doen. Laat het ook niet met het zakje ervandoor gaan. Herhaal dit geregeld. Het zal een bijdrage leveren aan het wennen aan deze luchtjes.
-Negeer zelf altijd vuurwerkgeknal, dus het hele jaar door.
-Straf je dier nooit en zeker niet wanneer het schrikt. Negeer elke vorm van angst. Niet troosten, want dit werkt als "beloning" voor het angstige gedrag. Hierdoor zal de angst zelfs toenemen. Helemaal niet troosten is ook geen optie, want dan laat je het dier ook maar aan z'n lot over. Probeer je dier op een andere manier aandacht te geven door er bijvoorbeeld mee te gaan spelen.
-Laat uw kat niet los op straat lopen. De kans is groot dat het van iets schrikt en wegrent om vervolgens in een dierenasiel terecht te komen, met alle nare gevolgen van dien.
-Laat katten het liefst de hele dag binnen (voor de mensen die dat niet altijd al doen).
-Laat geen dieren alleen als je weet dat ze angstig zijn! Er moet iemand bij de dieren blijven dus zelf vuurwerk afsteken is dan ook geen optie.
-Doe een dikke deken over de kattenbench. Zet de kat eventueel in een ruimte waar het geluid amper te horen is.
-Zorg ervoor dat je dieren een naamplaatje + adres om hun nek hebben of laat ze chippen. Controleer vervolgens of de gegevens goed in de databank staan. Zo zijn ze inprincipe altijd terug te vinden.
-Doe de radio aan, dan hoort uw kat minder geluid dat van buiten komt. Hierdoor zal zijn angst misschien iets afnemen.
-Doe de gordijnen dicht tijdens het vuurwerk. Op het moment dat de gordijnen in huis dicht zijn, ziet uw kat geen lichtflitsen, waardoor hij mogelijk minder bang is.
-Loop niet te dicht langs vuurwerk. Een kat kan van vuurwerk dat heel dichtbij hem afgaat, enorm schrikken en hierdoor angst ontwikkelen. Je mag een kat best aan echt vuurwerk laten wennen, maar begin op een grote afstand en verklein deze afstand alleen als de kat geen spanning vertoont. Uiteraard moet u ook oppassen dat u of uw kat niet geraakt wordt door vuurwerk.
-Geef de kat een rustige plaats. Maak een lekkere beschutte plek voor de kat, zoals een bench met een deken eroverheen. Hierdoor krijgt hij het idee van een veilig hol. Kruipt de kat weg onder een tafel of onder het bed, laat hem daar dan liggen, totdat hij er zelf weer onderuit komt.
-Zorg voor een paar lekkere kluifjes. Misschien wil hij/zij ze niet, maar sommige katten willen hun stress wegkauwen. Stop een kong vol met lekkers of geef uw kat een voerbal met brokjes er in. En, wellicht het proberen waard: kook een flinke pastamaaltijd voor de kat: wordt hij lekker slaperig van.
-Geef uw kat een compleet nieuw speeltje of kluifje (gedroogd visje bv) vlak voordat het grote vuurwerk begint.

vuurwerkgeluiden
Terug naar de inhoud